zaterdag 27 september 2014

Hond in balans=beweging

Vandaag gaan we het hebben over beweging voor de hond.
We weten dat de mens beweging nodig heeft om gezond en gelukkig te leven,
maar voor de hond is dit uiteraard niet veel anders.
Zeker een hond met een hoge-energie level (kijk mijn hond even aan...) heeft voldoende beweging nodig.
                                                                       


Beweging is een mooi middel om gezond te blijven,en het is een mooie manier om van stress af te komen.
Wist je dat bijna bij alle honden met gedragsproblemen het probleem ligt bij onvoldoende stimulaties en wandeling?
Een hond heeft eigenlijk al een heel saai leventje. Stel dat je dan ook nog zijn wandeling af pakt. Er zijn natuurlijk honden die misschien meer beweging nodig hebben dan een andere hond. Er zijn verschillende rassen met verschillende temperamenten, hou hier rekening mee nog voordat je een hond aanschaft! Een goede fokker kan kijken welk pupje uit het nest, het beste  bij jou past. Want een hond heeft natuurlijk ook een individuele persoonlijkheid. Houd ook altijd rekening met de conditie van je hond. Kijk naar wat de hond aan kan.
Is het erg warm buiten ? Is de hond oud of heeft het andere lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld artrose dan moet je de wandeling hierop aanpassen.
Geef de hond in dit geval thuis wat extra hersenwerkjes. Het is ook niet verstandig om een jonge pup achter elkaar door te laten rennen.  Een pup is natuurlijk nog in de groei hij zou zich kunnen bezeren of wat denk je van zijn niet volgroeide botten? heb je geen zin of tijd om minstens een half uur te wandelen? (Het mooiste zou zijn om de hond zo'n 1.5 uur per dag lichaamsbeweging te geven. ) dan is misschien een kat een beter huisdier voor je. Een hondje is geen zacht speeltje, een hond wilt op avontuur en ravotten andere omgevingen verkennen, nieuwe dingen zien en ruiken. Dit kan niet in huis of alleen in de tuin.

Houd er ook rekening mee bij meerdere honden in huis, dat beide honden worden voorzien in hun behoeften.  Het kan heel goed zijn dat een van de honden graag wat meer loopt dan de ander, laat ze dan appart uit.

                                                                                           bron foto
Pas ook op dat je niet teveel doorslaat met het bewegen van je hond.
Net als bij mensen creĆ«ert je hond uithoudingsvermogen.  Het kan heel goed zijn dat je op een gegeven moment de hond niet meer bij kunt houden.

Samen sporten
Dit is natuurlijk erg leuk. Een sport maatje die nooit zeurt omdat hij geen zin heeft. Samen fietsen , zwemmen,  hardlopen. Hier geld wel weer let op of de hond je kan bijhouden . Ook je hond heeft een warming up nodig laat hem minstens 10 minuten in lopen. Denk ook altijd om voldoende water. Leg altijd bij warm weer je hand even op de grond bij asfalt.  Kijk altijd de poten na evenals de vacht.

Als je lekker aan de wandel bent laat je telefoon in je broekzak.
Zo voorkom je problemen en heb je alle aandacht voor je hond. Neem een leuk
Speeltje mee, of laat je hond onderweg wat hersen werkjes doen. Dit kan al heel gemakkelijk door wat snoep in een boom schors te verstoppen. Neem eens een ander paadje om te lopen , geniet van je hond.  have fun!

Celebrate your dog!

Hoe vaak gaan jullie met de hond uit? Heb je nog tips om de wandeling wat spannder te maken? Ik hoor het graag bij de comments

Informatieve link
artrose
Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML