donderdag 25 september 2014

Gele hond.....

Er zijn honden,' inclusief die van mij' die wat meer ruimte nodig hebben.
De gele hond heeft hier iets op verzonnen. Een geel lintje om de lijn.
Een asiel hond met trauma's ,een jonge hond die nog veel moet leren, een hond met angstagressie of misschien zelfs wel een loopse teef..
Er kunnen ontelbaar veel redenen zijn waarom een hond het niet prettig vind om andere honden te ontmoeten aan de lijn.
Doggo heeft al eens een artikel geschreven over 'honden etiquette' lees het artikel hier.  Eigenlijk is het een ongeschonden regel dat wanneer je ziet dat er iemand met een aangelijnde hond loopt, jij jou eigen hond even bij je roept.Een aangelijnde hond kan altijd anders reageren dan wanneer deze los zou zijn.Sommigen honden voelen zich belemmert in het uiten van hun lichaamstaal en kunnen daardoor aan de lijn agressief reageren. Maar het kan ook een gezondheidsprobleem zijn, of een hond in training.

Je kent het vast wel lekker aan de wandel met de hond en ineens rent er met volle vaart een andere hond op je af.Niet zo fijn als jou eigen hondje hier niet van is gediend.De baas van de losse hond zal iets roepen als: 'hij doet niks!'  Waarop jou weer word zal zijn 'jaa maar de mijne wel!' Mensen horen eigenlijk rekening met elkaar te houden. Dit gebeurt helaas bijna niet. Nu snap ik dat het voor de andere partij soms ook lastig inschatten is. De gele hond (een idee oorspronkelijk uit zweden) kwam met een oplossing. Een geel strikje voor aan de lijn.


Mocht je een hond zien met een geel doek of een gele lint om zijn nek, of een gele lint aan zijn riem of tuigje, hou er alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die afstand nodig heeft van andere honden. Wanneer je deze ‘Gele Hond’ teken ziet, nader alsjeblieft de hond en zijn/haar eigenaar niet met je eigen hond – want het gele teken geeft aan dat de niet relax is als andere honden te dichtbij komen.
Hoe dichtbij is TE dichtbij? Dat weten we niet. Alleen de ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit. Hou dus ruime afstand en geef hond en baas tijd om je uit de weg te gaan. Leer kinderen ook om niet zomaar op een hond af te stappen met een gele lijn.


Dan nog een vraagje aan de lezers. Wat vinden jullie?  Mag een loslopende hond in de buurt komen van een aangelijnde hond?
En hoe gaan jullie met zo'n situatie om?
Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML