donderdag 30 oktober 2014

Hoe overleef je oud en nieuw met een huisdier


Misschien vind je het nog een beetje te vroeg maar meeste mensen met huisdieren weten dat oudejaarsnacht een chaotisch drama kan worden.
En hier hoor je het alweer de leuke rotjes en klappers.
Mijn furbaby reageert nog redelijk.. Maar de fur-kids van mijn ma hebben alweer stress aanvallen. Je vind ze vaak in hun  mandje's trillend als een rietje.
Geen pretje! 

                      Bron foto
Dus jullie rade het al  vandaag deel ik wat survival  tips want je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.De meeste honden zijn  waarschijnlijk een nerveus wrak op de nacht van de jaarwisseling.
Hoe kun je het ze zo gemakkelijk mogelijk maken?

Tip 1 :Begin nu alvast met vuurwerktraining. 


Op youtube zijn gratis filmpjes te vinden met vuurwerkgeluiden. Blijf in de hond zijn comfort zone. Bouw rustig het volume van de knallen op. Ga op hoogte van je hond zitten en geef hem wat lekkere voertjes. Zorg echt voor de lekkerste traktatie bijvoorbeeld een stukje kip. Kriebel af en toe achter zijn oor.Probeer ervoor te zorgen dat de hond gaat ontspannen. Is je hond heel erg bang? Zet dan eerst een rustgevend cd'tje op cd-tai-chi en voeg langzaam de knallen van bv het youtube filmpje toe. 

Tipje van mijn hondenschool : Hoor je nu al  buiten een knal ? Geef je hond alvast bij elke knal die hij hoort een voertje of leid hem af met een leuk spelletje.

Tip 2: Creëer een veilig plekje voor je hond.


Bijvoorbeeld  in de badkamer of in een bench met een dekentje eroverheen een slaapzakje iets wat je hond een prettig en vertrouwt plekje vind. Veel honden geven zelf aan welke plek dat is.  Maak dit plekje niet dicht bij een buiten deur of raam. Je Kunt de gordijnen dicht doen voor extra comfort. Zelf spray ik ook altijd wat adaptil in de mandjes.


Tip 3: De nacht door komen. 

            Bron foto

IK zelf vind het absoluut niet fijn om mijn hond alleen te laten op deze dag.
Ik zou adviseren als het mogelijk is om thuis te blijven of om de hond mee te nemen zeker als de hond erg bang is.Waar ik ook super verbaasd over ben is dat je op deze dag ook gewoon nog honden buiten voor de winkels ziet liggen, wachtend tt het baasje eens terug komt. Hetzelfde  geld voor katten. Laat alsjeblieft  de kat op deze avond niet buiten! Houd hem lekker veilig binnen.

Ben je niet gezegend met een tuin of balkon zorg dan dat de laatste wandeling het liefst rond half 10/10 uur is het liefst wanneer het buiten even rustig is.Vermeid al te drukken plekken en houd  de hond deze avond ,en de week erna aan de lijn. De kans om de hond kwijt te raken is nu het grootst. Kijk voor een leuke hondenpenning en indien de hond gechipt is vraag de dierenarts om te kijken of deze nog goed werkt  just in case........

 Gedraag je niet anders dan normaal, maar troost je hond gerust als hij hier behoefte aan heeft. Doe dit niet heel overdreven maar je mag best even kroelen met de hond.


Wat leuke hersenwerkjes zoals een gevulde kong of een snuffelkleed zorgen voor wat afleiding. Of geef je hond een heerlijk bot.Ze mogen best wel extra verwend worden op zo'n dag als deze.


Tot slot
Mijn moeder plakt altijd de brievenbus af geweldige tip die ik met jullie wilde delen.
Zorg dat de hond niet uit huis kan ontsnappen. Houd ramen of tussen deuren dicht.
Zet de tv wat harder aan dan normaal,en zorg ervoor dat er niet al te veel bezoek in huis is wanneer de hond erg gestrest is.Dit kan een hond nog nerveuzer maken.

Is je hond echt vreselijk bang?
Sommigen honden hebben rond deze tijd iets rustgevend nodig je wilt dit natuurlijk liever niet maar, het kan een hond erg helpen om er beter mee om te gaan.
Ga dus op tijds naar de dieren arts voor medicatie of zoek een gedragstherapeut.
Wacht hier zeker niet te lang mee.Het gedrag zal alleen maar erger worden.adaptil

Vuurwerk geluiden testen

Hoe vinden jullie hondjes het vuurwerk? 
Ik zelf vind het zeker ook geen pretje:p
Wat zijn jullie tips?

Laat het achter bij de comments
Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML